Σαλόνια γωνία: 5 χρυσοί κανόνες για να επιλέξετε το σωστό γωνιακό σαλόνι!

Posted on Updated on

 Όπως δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα υπέροχο υπνοδωμάτιο χωρίς το κατάλληλο κρεβάτι, έτσι και το σαλόνι μας χάνει σε στυλ και άνεση χωρίς το ιδανικό γωνιακό σαλόνι! Ωστόσο για την αγορά αυτού του τόσο βασικού επίπλου του χώρου σας πρέπει να προσέξετε μερικούς βασικούς κανόνες.

Οι γωνιακοί καναπέδες λόγω τόσο της συνήθως υψηλής τιμής τους αναλογικά με τα υπόλοιπα είδη επίπλωσης, τόσο όμως και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην εικόνα του κεντρικού σας χώρου, αποτελούν αναπόφευκτα μια μικρή επένδυση και για τον λόγο αυτό η επιλογή τους θέλει σκέψη και προσοχή σε λεπτομέρειες.

Άνεση και μαξιλάρια

Αρχικά πρέπει να είναι άνετοι καθώς θα σας φιλοξενήσουν τις περισσότερες ώρες χαλάρωσης στο σπίτι. Επιλέξτε το σωστό υλικό μαξιλαριών, ώστε να είναι μαλακά και φιλόξενα αλλά να μην πατικώνονται εύκολα και να επανέρχονται εύκολα στο αρχικό τους σχήμα, ειδάλλως πολύ γρήγορα θα αποκτήσουν μια κακομεταχειρισμένη όψη. Τα μαξιλάρια από πούπουλο μπορεί να χρειάζονται γέμισμα κατά καιρούς ενώ τα μαξιλάρια από αφρολέξ ή βαμβάκι χάνουν αρκετά εύκολα το σχήμα τους. Επιλέξτε σωστής ποιότητας μαξιλάρια και μην διστάσετε να τοποθετήσετε αρκετά ώστε ο καναπές γωνία σας και να δείχνει πληθωρικός, αλλά κυρίως να προσφέρει την μέγιστη άνεση σε κάθε καλεσμένο.

Μέγεθος και διαστάσεις

Γενικά θα λέγαμε πως οι μοντέρνοι γωνιακοί καναπέδες είναι εύκολοι στην αγορά τους, εφόσον αξιολογήσετε σωστά τον πιο σημαντικότερο παράγοντα; να βολεύουν όλα τα μέλη της οικογένειας.  Για τον λόγο αυτό η δοκιμή είναι σίγουρα η πιο ασφαλής κίνηση που μπορείτε να κάνετε. Καθώς στα σαλόνια γωνία  το βάθος του μαξιλαριού διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο, δοκιμάστε, καθίστε και επιλέξτε αυτό που θα προσφέρει καλύτερη στήριξη στην πλάτη σας. Και ενώ θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για διαστάσεις, αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι πως δεν υπάρχουν σωστά και λάθος μεγέθη, μόνο μοντέλα που σας βολεύουν ανατομικά. Επίσης, προτού κάνετε την αγορά σας να υπολογίσετε και το σενάριο να κοιμηθεί κάποιος στο γωνιακό σαλόνι σας. Ξαπλώστε λοιπόν και τσεκάρετε το!

Γωνιακό σαλόνι και εγγύηση

Στα σαλόνια γωνία το πλαίσιο είναι αυτό που ουσιαστικά επηρεάζει και το κόστος τους. Μια ποιοτική, στιβαρή και ελαφριά κατασκευή θα σας κρατήσει συντροφιά για τουλάχιστον 15 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε κάνει πλήρη απόσβεση της επένδυσης σας. Οι εταιρείες που νιώθουν ασφάλεια για την ποιότητα των επίπλων τους δίνουν εγγύηση πολλών ετών, κάτι που δηλώνει κατά μια έννοια τη σιγουριά ότι θα έχετε έναν καναπέ για όσο ζείτε! Προσοχή λοιπόν ποιον θα εμπιστευτείτε για να αποκτήσετε το επόμενο γωνιακό σαλόνι σας. Λεπτομέρειες σαν και αυτήν δηλώνουν ξεκάθαρα την ποιότητα της επιλογής και του προμηθευτή σας.

Υλικό κατασκευής

Μια διαχρονικά καλή επιλογή είναι το μασίφ ξύλο. Ωστόσο ενώ οι μεταλλικοί και από πεπιεσμένο χαρτί σκελετοί κερδίζουν έδαφος, καλό είναι να είστε επιφυλακτικοί. Σε γενικές γραμμές να θυμάστε πως όσο χαμηλότερης αξίας είναι ένας καναπές γωνία τόσο χαμηλότερη θα είναι και η ποιότητα του σκελετού του, η κατασκευή και η άνεση που προσφέρει. Το υλικό στο εσωτερικό του καναπέ εξασφαλίζει την άνεση που θα παρέχει στην πλάτη σας και θα βοηθήσει στην σωστή στάση του σώματος. Να θυμάστε πως αυτή η αγορά είναι μια επένδυση και γι’ αυτό δεν πρέπει να σκεφτείτε τόσο το κόστος, όσο τα μακροπρόθεσμα οφέλη.

Ύφασμα καναπέ

Το ύφασμα είναι εξίσου σημαντικό σε κάθε γωνιακό σαλόνι. Είτε επιλέξετε κάποιο με έντονο χρώμα, μοτίβο ή κάτι σε ουδέτερη απόχρωση, το υλικό της ταπετσαρίας είναι αυτό που δημιουργεί την ατμόσφαιρα στο χώρο. Τα φυσικά υλικά ενώ μπορεί να είναι πιο φιλικά προς το δέρμα έχουν το μειονέκτημα ότι είναι αρκετά ευαίσθητα στον ήλιο, οπότε καλύτερα να επιλέξετε ένα συνθετικό καλής ποιότητας. Αν πάλι έχετε κατοικίδιο ή την συνήθεια να τσιμπολογάτε στον καναπέ επιλέξτε αλέκιαστο ύφασμα καθώς αποτρέπει τις τρίχες να μπαίνουν στις ραφές και είναι πολύ εύκολος στο καθάρισμα. Ιδανικά βέβαια τα καλύμματα του καναπέ θα πρέπει να βγαίνουν και να πλένονται.

Τέλος, μετρήστε σωστά το γωνιακό σαλόνι και βεβαιωθείτε ότι χωράει στον χώρο σας, χωρίς να τον φορτώνει. Αναλογιστείτε επίσης πως θα μεταφέρετε τον καναπέ στο σπίτι σας καθώς αν η πρόσβαση είτε από τις σκάλες είτε από το μπαλκόνι είναι δύσκολη, τότε ένας καναπές γωνία συναρμολογούμενος ή με αφαιρούμενα πόδια είναι μάλλον η κατάλληλη λύση.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin